Ale co to właściwie jest ? No więc jest to swego rodzaju blacha do pieczenia z tym, że dzięki swojemu kształtowi ma znacznie więcej krawędzi, dzięki czemu nasze brownie(bo głównie dla takiego rodzaju ciasta została wymyślona blacha) w nim pieczone ma dużo więcej "chewy bites" jak twierdzi producent, plus teoretycznie lepiej przewodzi ciepło tak, że całe ciasto jest równomiernie upieczone (swoją drogą, nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby brownie było nierównomiernie upieczone...).
Ciekawe, na ile jest to świetnie pomyślana (za przeproszeniem) marketingowa gadka, a na ile ten produkt rzeczywiście jest inny niż wszystkie blachy?
Co nie zmienia faktu, że producent podaje na swojej stronie kilka interesujących przepisów na brownie, które mam zamiar w przyszłości wykorzystać ;)
Nazywa się toto Edge Brownie Pan a wygląda, o tak :
(zdjęcie ze strony )
od razu mi na myśl przychodzi.. "czego to ludzie nie wymyślą" :-)
OdpowiedzUsuńHa, swoją drogą taki miał być w zamierzeniu pierwotny tytuł posta ale w końcu jest taki, jaki jest;)
OdpowiedzUsuńNooo... ciekawe :) mnie przypomniało się o TV markecie i całej masie "rewolucyjnych" i "niezbędnych" badziewi które tam reklamują ;D
OdpowiedzUsuń