piątek, 26 marca 2010

Ciekawostka, dla miłośników brownie i nie tylko

Przeglądając strony internetowe pełne narzędzi i akcesoriów kuchennych trafiłam na coś, co w pierwszej chwili wydało mi się dość absurdalne ale po obejrzeniu filmiku reklamującego produkt stwierdziłam że jest całkiem sprytne i w dodatku ma chyba niezłe wzięcie.

Ale co to właściwie jest ? No więc jest to swego rodzaju blacha do pieczenia z tym, że dzięki swojemu kształtowi ma znacznie więcej krawędzi, dzięki czemu nasze brownie(bo głównie dla takiego rodzaju ciasta została wymyślona blacha) w nim pieczone ma dużo więcej "chewy bites" jak twierdzi producent, plus teoretycznie lepiej przewodzi ciepło tak, że całe ciasto jest równomiernie upieczone (swoją drogą, nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby brownie było nierównomiernie upieczone...).
Ciekawe, na ile jest to świetnie pomyślana (za przeproszeniem) marketingowa gadka, a na ile ten produkt rzeczywiście jest inny niż wszystkie blachy?
Co nie zmienia faktu, że producent podaje na swojej stronie kilka interesujących przepisów na brownie, które mam zamiar w przyszłości wykorzystać ;)
Nazywa się toto Edge Brownie Pan a wygląda, o tak :



(zdjęcie ze strony )

3 komentarze:

  1. od razu mi na myśl przychodzi.. "czego to ludzie nie wymyślą" :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ha, swoją drogą taki miał być w zamierzeniu pierwotny tytuł posta ale w końcu jest taki, jaki jest;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nooo... ciekawe :) mnie przypomniało się o TV markecie i całej masie "rewolucyjnych" i "niezbędnych" badziewi które tam reklamują ;D

    OdpowiedzUsuń